FysioPlus Bonaparte

Vertrouwde kwaliteit en samen werken aan herstel
 

Fysiotherapie voor uw Paard of Hond


Per April 2021 start onze fysiotherapeute Caren met de opleiding Fysiotherapie bij Dieren. Gedurende de opleiding (24 maanden) kunnen honden en paarden op locatie buiten de praktijk behandeld.

Wij gaan werken met de volgende behandelmethoden:

1. Fysiotherapie bij uw Paard of Hond

2. Dry Needling bij uw Paard of Hond

3. Equine Chain Taping (opleiding gevolgd bij Centrum voor Equine Chain Taping Andrea Schachinger)


Equine en Canine Chain taping (Medical Taping bij Paarden en honden)

Medical taping is een ondersteunende techniek die dankzij een speciaal ontwikkelde tape ook bij dieren kan worden toegepast.

Door de tape wordt het lijf gemobiliseerd en het zelfherstellend vermogen van diverse weefsels en structuren gestimuleerd. 

De tape “lift” de huid, zodat de doorbloeding toeneemt en de functie van diverse systemen wordt verbeterd. Hierdoor wordt een sneller herstel van blessures en klachten mogelijk gemaakt.

Wij gaan werken met speciale Vetkin Tape®. Deze tape is ontwikkeld voor gebruik bij dieren (met een korte vacht). Medical taping wordt toegepast ter ondersteuning van een chiropractische behandeling. De tape blijft gemiddeld 7 dagen zitten, afhankelijk van het gebied waar de tape is geplaatst. 
Dit kan per paard variëren vanwege bepaalde factoren, namelijk de vacht, het gebruik van het paard, plaatsing van de tape en de structuur waarop de tape wordt aangebracht.


Tape dat op de rug wordt geplaatst, tenzij dit onder het zadel zit, kan over het algemeen langer dan 7 dagen blijven zitten. Het verwijderen van de tape dient op een rustig en rollende manier te worden toegepast met de haarrichting mee. Het natmaken van de tape kan helpen om het op een rustige manier te verwijderen.

Het tapen is een aanvulling op de dier fysiotherapie, net als Dry needling en wordt dan ook toegepast in combinatie met een fysiotherapeutische behandeling van uw paard. Het Vetkin tape is in principe hypoallergeen, waardoor allergische reacties op de tape minder zouden moeten zijn bij paarden die gevoelig zijn.

Het tapen kan onder andere worden ingezet bij:

  • Het verminderen van zwellingen en bloeduitstortingen door het activeren van de bloed- en/of lymfecirculatie.
  • De behandeling van littekens.
  • Ter vermindering van pijn.
  • Detoniseren (ontspannen) van gespannen spieren.

 

 
Opbellen
E-mail